T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞIRNAK / İDİL - Dumanlı Ortaokulu

Dumanlı Ortaokulu

Telefon
05061157773
Belgegeçer
4865531990
WEB
https://dumanliortaokulu.meb.k12.tr
Adres
Dumanlı Köyü İdil/ŞIRNAK
Vizyon
Öğrencilerin doğuştan veya sonradan kazanılmış yeteneklerini ortaya çıkarmak, onu istek ve ilgilerine göre yetiştirmek, Atatürk İlke ve İnkılaplarına, T.C Anayasasına ve Türk demokrasisinin ilke ve yöntemlerine uygun, haklarını kullanabilme bilincini ve yeteneğini kazandırılabilmesi sağlamak. Öğrencinin araç ve gereç kullanması yoluyla, sistemli düşünmesini ve yöntemli çalışma alışkanlıklarını kazanmasını, zevk, ölçü ve anlayışının geliştirmesini, hayal ve yaratıcılık gücünün artırılmasını sağlamak ve mesleki ilgi ve yeteneklerini açıklık kazanmasını sağlama, gelecekteki mesleğini seçmesini kolaylaştırmak.
Misyon
Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı öğrenciler yetiştirmek ve öğrencilerin kabiliyetlerine ve ihtiyaçlarına uygun bir eğitim hizmetini sunmak; onların sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayacak yeteneklerini geliştirmelerine ortam hazırlamak ve okulda öğrenmenin kalitesini artırmak; eğitim-öğretim programını çevre faktörlerini de dikkate alarak etkili ve verimli bir şekilde eğitim vermek.
Başarılar
2018 - 2019 Eğitim Öğretim yılında LGS sınavı sonuçlarıyla 3 öğrencimiz Anadolu Liselerine yerleşmiştir. 2017 - 2018 Eğitim Öğretim yılında LGS sınavı sonuçlarıyla 2 öğrencimiz Fen Liselerine 1 öğrencimiz Anadolu Lisesine, 2 öğrencimiz de İmam Hatip Lisesi Fen Programlarına yerleşmiştir. 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında TEOG Sınavı sonuçlarıyla 13 öğrencimiz Anadolu Liselerine, 6 öğrencimiz Çok Programlı Anadolu Liselerine ve 2 Öğrencimiz Anadolu İmam Hatip Liselerine yerleşmiştir.
Öğretmen :7
Öğrenci :55
Derslik :5
BT Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1230
Öğretim Şekli :Okulumuzda tam gün eğitim verilmektedir.
Saatler
08:30 - 14:40
Isınma
Kalorifer
Bağlantı
Uydu İnternet (VSAT)
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
Karayolu
Servis Bilgisi
Okulumuzda İdil de ikamet eden öğretmenler için okul servisi bulunmaktadır.
Yerleşim Yeri
Coğrafi konum itibariyle İdil ilçesinin batısına düşmektedir.İdil- Midyat otoyoluna uzaklığına 10 km´dir. Çevresinde Basak, Topraklı, Işık köyleri ve Dera mezrası bulunmktadır. Karasal iklimin hüküm sürdüğü köyümüzde şiddetli yaz kuraklığı görülmektedir. Kışlar oldukça soğuk geçer.Don olayına rastlanır. Kar yağışı görülür. Yağışların büyük bir bölümü kış ve ilkbahar mevsimlerinde düşer. Bitki örtüsü bozkırdır. Köy nufusu yaklaşık 1000 kişidir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz İdil ilçesine merkezine 25 km, Midyat ilçesine 55 km, Şırnak İl merkezine 100 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Yazdır